dinsdag 3 september 2013

Asheville - Gatlinburg

Vanochtend werden we om 5.55 wakker. Dit jaar doen we het schijnbaar net andersom. Ipv steeds ietsje later  wakker te worden wordt het steeds vroeger. Het beloofde niet veel goeds. Het kwam weer met bakken naar beneden. Optimistisch vertrokken we naar de Bleu Ridge Parkway. Gelukkig werd het al snel droog en zonnig. Wat een prachtig gebied. We keken onze ogen uit! Een parkranger had ons aangeraden om de wandeling naar de waterval te maken. Dat hebben we gedaan en we vonden het geweldig.
We zijn verder gereden en bij verschillende uitzichtpunten gestopt. In Cherokee hebben we gegeten en zijn toen naar de Smokey Mountains gereden. Wat mooi! De Smokey 
Mountains is het drukst bezochte park in de VS. Daar was niets van te merken. Normaliter hebben we een hoop foto's van ons beiden. Er waren echter nergens mensen te bekennen die foto's van ons konden maken. Als we dan al iemand tegen kwamen werden deze arme mensen wanhopig aangeklampt.  Ik geloof dat we sommige mensen bang gemaakt hebben:)
Daarna zijn we naar Gatlinburg gereden. Een heel gezellig plaatsje, wel erg toeristisch.. We hebben een hotel voor 3 nachten geboekt. Er is hier zò veel te zien. 'S avonds zijn we lekker bij de mexicaan wezen eten. Daarna kwamen we bij een pleintje waar live hillbillymuziek werd gespeeld. Dat was echt super gezellig.

Aangezien vandaag in het teken stond van natuur, gaan we morgen voor cultuur. We gaan naar Dollywood :). Dit is een pretpark waarvan Dolly Parton de eigenaar is. Daarna gaan we naar Dixie Stampede, een dinnershow van haar. 
Vandaag was echt een topdag. Heel gezellig, prachtige natuur en heerlijk weer. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten